Hollywood Blue Dancer

Jos jokaiselle ihmiselle on tarkoitettu se yksi THE hevonen, Dancer on minulle se hevonen. Meidän tarinamme alkoi jo vuonna 2009, kun ostin 1-vuotiaan paint-oripojan Saksassa asuessani. Muutaman vuoden päästä siitä aloitin sen kouluttamisen, mutta elämäntilanne pakotti minut myymään Dancerin vuonna 2012 sen ollessa neljävuotias. Onneksi se päätyi lopulta eräälle ikäiselleni tytölle, joka piti sitä kuin kukkaa kämmenellään ratsasten kevyesti maastossa ja hieman kentällä. 

Minä muutin takaisin Suomeen ja etsin ja ostin Portugalista itselleni lusitanotamma Giran. Vuoden 2014 lopulla Dancerin omistaja ilmoitti minulle elämäntilanteessa muuttuneen niin, että todennäköisesti joutuu luopumaan hevosesta. Minä päätin samantien, että se saa palata takaisin. Niinpä vuoden 2015 helmikuussa Dancer matkusti talviseen Suomeen minun luokseni jäädäkseen.

Dancer on todella lahjakas pieni hevonen. Se toimii tallin opetushevosena ja onkin siinä työssä aivan omiaan. Dancer ei anna mitään ilmaiseksi. Se osaa tehdä asioita, mutta jos ratsastaja ei tiedä mitä tehdä tai miten pyytää, Dancer käyttää kyllä tilanteen hyväkseen eikä tee yhtään mitään. Se todellakin osaa opettaa. Dancer on kiltti ja varma maastossa, mitä nyt omaa välillä hetkiä jolloin omakin varjo on pelottava... Pääosin se on ehdoton luottohevonen, jonka kanssa on kierretty useat messut ja tapahtumat. 

Dancer on luotu työskentelemään karjan kanssa. Jos edessä on karjalauma jota pitää työstää, se on aina valmiina työhönsä, satoi tai paistoi. Se on todella rohkea, eikä pelkää mennä lauman keskelle erottelemaan yksittäisiä eläimiä. Dancer osaa olla hyvin omatoiminen ja ratsastaja saakin olla tarkkana, ettei päädy matkustajan rooliin Dancerin ajaessa karjaa itsekseen.

Jos lännenratsastus kiinnostaa eikä sinulla ole omaa hevosta, Dancer johdattaa sinut tähän maailmaan, jossa lopulta yhteistyö hevosen ja ratsastajan välillä ei vaadi välttämättä edes varusteita.