Hollywood Blue Dancer

Jos jokaiselle ihmiselle on tarkoitettu se yksi THE hevonen, Dancer on minulle se hevonen. Meidän tarinamme alkoi jo vuonna 2009, kun ostin 1-vuotiaan paint-oripojan Saksassa asuessani. Muutaman vuoden päästä siitä aloitin sen kouluttamisen, mutta elämäntilanne pakotti minut myymään Dancerin vuonna 2012 sen ollessa neljävuotias. Onneksi se päätyi lopulta eräälle tytölle, joka piti sitä kuin kukkaa kämmenellään ratsasten kevyesti maastossa ja hieman kentällä. 

Minä muutin takaisin Suomeen ja etsin ja ostin Portugalista itselleni lusitanotamma Giran. Vuoden 2014 lopulla Dancerin omistaja ilmoitti minulle elämäntilanteessa muuttuneen niin, että todennäköisesti joutuu luopumaan hevosesta. Minä päätin samantien, että se saa palata takaisin luokseni. Niinpä vuoden 2015 helmikuussa Dancer matkusti talviseen Suomeen.

Dancer on todella lahjakas pieni hevonen, mutta jos ratsastaja ei tiedä mitä tehdä tai miten pyytää, Dancer käyttää kyllä tilanteen hyväkseen eikä tee yhtään mitään. Se todellakin osaa opettaa. Dancer on kiltti ja varma maastossa ja se on luotu työskentelemään karjan kanssa. Jos edessä on karjalauma, se on aina valmiina työhönsä, satoi tai paistoi. Dancer on todella rohkea, eikä pelkää mennä karjalauman keskelle erottelemaan yksittäisiä eläimiä. Dancer osaa olla hyvin omatoiminen ja ratsastaja saakin olla tarkkana, ettei päädy matkustajan rooliin Dancerin ajaessa karjaa itsekseen.

Dancerin kanssa olemme kierrelleet useissa erilaisissa messutapahtumissa esiintymässä ja esittelemässä lännenratsastusta sekä karjatyöskentelyä. Tällaisia tapahtumia ovat olleet mm. Farmari-messut Seinäjoella kesällä 2017, Elma-messut Helsingin messukeskuksessa syksyllä 2017 sekä Okra-messut Oripäässä kesällä 2018 ja 2019. Tapahtumissa Dancer on todella varma ja luotettava kaveri. Sei ei hätkähtä ihmisjoukkoja eikä pelkää koneita tai muita eläimiä.