Sanna Kauppinen

Olen vuonna 1985 syntynyt puhdasjalkainen sonkajärveläinen, joka opiskelujen jälkeen päätti lähteä käymään maailmalla. Opiskelin Kajaanin ammattikorkeakoulussa liikunnanohjaajaksi 2005-2008. Hevoset ja lännenratsastus alkoivat kiinnostaa vuonna 2007 siihen malliin, että valmistumisen jälkeen lähdin helmikuussa 2009 Saksaan oppimaan lisää lännenratsastuksesta sekä varsinkin nuorten hevosten kouluttamisesta.

Hevosten kanssa olen toiminut koko pienen ikäni, mutta ulkomailla opin oikeasti miten ratsastetaan ja koulutetaan hevosia. Varsinkin tavattuani nykyisen valmentajani ja oppimestarini Jeff Sandersin hänen pitämällään kurssilla Saksassa, silmäni avautuivat ja lamput syttyivät pääni päälle hyvinkin kirkkaasti; nyt tiesin tarkalleen, miten haluaisin hevosiani kouluttaa ja ratsastaa. Kävin Jeffin ja hänen silloisen vaimonsa Katrinan luona muutaman kuukauden opissa Amerikassa elo-lokakuussa 2011, ja uudemman kerran tammi-huhtikuussa 2014. Näiltä reissuilta mukaan tarttui roimasti oppia vanhasta kalifornialaisesta lännenratsastuksesta ja tyylistä kouluttaa hevosia, sekä karjatyöskentelystä hevosten kanssa.

Vuonna 2014 palattuani Amerikan reissulta ja muutettuani taas kirjat lopullisesti takaisin Suomeen, teimme kotitilallamme sukupolvenvaihdoksen ja ryhdyin virallisesti maatalousyrittäjäksi.  Vuonna 2014-2015 suoritin Ylä-Savon ammattiopistolla Pemolla maaseutuyrittäjyyden koulutuksen.

Hevospuolella pyrin pitämään toiminnan melko pienenä. Koulutuspaikkoja on tarjolla lähinnä syksystä talveen, koska kesällä maatilan työt pitävät kiireisenä. Haluan myös ehtiä harrastaa omien hevosteni kanssa, joten otan koulutukseen vain yhden hevosen kerrallaan. Tämä myös siksi, että ehdin paremmin keskittyä koulutettavaan.