Palvelut


Ratsastustunnit ja maastakäsittely

Ensisijaisesti tarjoan ratsastustunteja vain asiakkaan omalla hevosella.  Koska käytössäni on vain yksi hevonen, en voi sitoutua jatkuvaan, säännölliseen tuntitarjontaan omalla hevosellani. Yksittäiset kokeilutunnit on kuitenkin mahdollista järjestää.

Hevosten kanssa toiminta alkaa aina maastakäsin. Moni ei ajattelekaan hevosta tarhasta hakiessaan, että kaikki touhu siitä lähtien selkäännousuun asti on maastakäsittelyä. Maastakäsittely ei ole vain "narunpyörittämistä" vaan johdonmukaista toimintaa niin, että hevonen oppii kunnioittamaan sinua ja sinun tilaasi. Jos sinulla on ongelmia hevosesi kanssa, tai haluat tulla oppimaan maastakäsittelyn perusasioita, ota yhteyttä.


Kurssitoiminta

Järjestän kursseja omalla tilallani ja tarvittaessa myös kotitallillasi ympäri Suomen. Ota yhteyttä ja räätälöidään sopiva paketti haluamallasi sisällöllä. Myös karjakurssien järjestäminen on mahdollista, jos käytössäsi on karjaa ja tilat kurssin järjestämiseen.

Hevosten koulutus

Olen kouluttanut molemmat hevoseni itse, ja ulkomailla sain kokemusta nuorten hevosten ratsuttamisen aloittamisesta. Koulutan siis paitsi nuoria, myös vanhempia hevosia. Lue lisää ajatuksiani hevosen kouluttamisesta täältä.

Kysy lisää vapaista koulutuspaikoista.Karjatyöskentely

Hevosia kouluttaessani minulla on aina mielessäni ajatus, miten hevoseni pitäisi toimia ja liikkua karjaa paimentaessa. Lännenratsastus on lähtenyt liikkeelle karjapaimenten arjesta, eli karja on ollut hyvin vahvasti mukana kaikessa. Keskityn karjatyöskentelyssä hevoseen ja pyrin karjaa liikuttaessa rauhallisuuteen ja siihen, että hevonen toimii halutulla tavalla oikeassa muodossa ja hallitusti. 

Kiinnostaako sinua tulla kokeilemaan karjatyöskentelyä hevosen kanssa? Minulta löytyy loistavat puitteet ja osaava hevonen tähän työhön. Voin tarjota yksittäisiä tunteja, jos haluat kokeilla mitä karjatyöskentely hevosen kanssa on. Oman hevoseni avulla pystyn myös auttamaan arempia hevosia tottumaan karjaan. Voit siis tulla tutustumaan karjatunnille myös oman hevosesi kanssa.

Muu toiminta


Polttarit tulossa ja suunnittelet actionia? Halutessasi westernhenkistä toimintaa polttaripäivälle voin järjestää esimerkiksi pienen ratsastuksen lännenhevosen kyydissä, lassoamista tai vaikkapa valokuvausta westernhenkisesti. Mukava muisto mukavasta päivästä. 
Ota ajoissa yhteyttä, jotta voimme katsoa osuvatko aikataulut yksiin ja saamme järjestettyä ohjelmaa suunnittelemasi päivälle.

Hevoseni on kokenut näytöksissä kiertäjä, olemme olleet mm. Farmari-messuilla Seinäjoella sekä parissa ammattioppilaitoksen järjestämässä tapahtumassa esittämässä lännenratsastusta ja karjatoimintaa. Olemme erittäin kiinnostuneita tulemaan erilaisiin näytöksiin ja messuille kertomaan lajistamme.

Maatilallinen, onko lehmälauma karkuteillä? Tulen mielelläni hevosen kanssa auttamaan karjan kokoamisessa, tai vaikkapa laitumelta toiselle siirtämisessä.